“Geliefden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten of zij uit God zijn; want er zijn veel valse profeten in de wereld uitgegaan.”
1 Johannes 4:1 HSV

In een tijd met veel misleiding in het belangrijk om de juiste vragen te stellen: hoe toets je eigenlijk profetieën, tekenen en wonderen? Gaat dat alleen op basis van je gevoel of kan je je eigen hart toch wat minder goed vertrouwen dan je eigenlijk denkt?

 De Bijbel zegt het meerdere malen, toetsen, toetsen en nog een toetsen! In de Spreuken staat dat alleen een onnozel iemand ieder woord gelooft. Waarom is God hier zo duidelijk en vasthoudend in? Omdat er zoveel misleiding is in deze wereld, en dan doet de duivel zich ook nog eens voor als een engel van het licht met allerlei tekenen en wonderen….

Hoe toets je het dit dan precies? Met het zwaard van de Geest, de Bijbel! Als je kennis hebt van Gods Woord kan je daaruit beproeven of het uit de Heilige Geest is of uit een duivelse geest. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je zelf opnieuw geboren bent en de Heilige Geest in je hebt wonen. En je toets de dingen aan de vruchten want aan een goede boom kunnen geen kwade vruchten komen en aan een kwade boom geen goede vruchten!

De vijf kenmerken voor een authentiek werk van de Geest zijn:

De vrucht van bekering

Respect voor de Bijbel

De verheerlijking van Jezus

Liefde voor de medechristenen

Liefde voor de verloren wereld

Aanbevolen boeken:

– Toetsen van wonderen en tekenen van Derek Prince
– De gaven van de geest van Derek Prince
– Gods kracht doorgeven van Derek Prince
– Authentic Fire van Michael L. Brown

 

 

Volg je ons al op YouTube?