“De genade van de Heere Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap van de Heilige Geest zij met u allen. Amen.”
2 Korinthe 13:13 HSV

 In de 11e aflevering van deze Bijbelschool gaan we een onderwerp behandelen wat best voor wat discussie heeft gezorgd in het verleden en dat doet het nu eigenlijk nog steeds wel. Wat is nou de precieze verhouding tussen de Vader God, de Zoon Jezus en de Heilige Geest?

De Bijbel maakt heel duidelijk dat er maar één God is en waarschuwt dat we geen andere goden mogen hebben naast Hem. Toch zegt de Bijbel ook duidelijk dat Jezus en de Heilige Geest net zo goed God worden genoemd als de Vader. En dan lezen we ook nog eens dat Jezus zegt dat de Vader en Hij één zijn. Dat vonden de Joden niet zo fijne uitspraak omdat ze dat zagen als Godslastering.

Hoe zit dit nou? Is er een ondergeschiktheid in de drie-eenheid?

Aanbevolen boeken:

– De pijlers van het christelijk geloof van Derek Prince

 

Volg je ons al op YouTube?