28. Blijf WEG van zonde! en Is IEDERE zonde GELIJK?

“Ieder die uit God geboren is, doet de zonde niet, want Zijn zaad blijft in hem; en hij kan niet zondigen, omdat hij uit God geboren is.”
1 Johannes 3:9 HSV

Zonde kan je ook wel vertalen als je doel missen, wat dat is precies wat de duivel wil als hij je verleid tot iets wat tegen de doelen ingaat van Gods koninkrijk. De Bijbel noemt alleen in het Nieuwe Testament al minimaal 40 verschillende zondes bij naam en waarschuwt ons om daar niet in te wandelen.

Denk bijvoorbeeld aan:

– Hebzucht
– Overspel
– Ruzie
– Bitterheid
– Hoogmoed
– Jaloezie

Niet allen roept God ons op om hier niet in te wandelen maar om deze dingen zelfs te haten! Hoe meer je naar de Geest gaat wandelen en gaat zien hoe God naar zonde kijkt, hoe meer je diezelfde mentaliteit krijgt in je leven. Weet je wel dat Jezus meerdere malen aangeeft in de Bijbel dat hij ook zondes haat?

Ook al christen kan je nog zondigen als je een keer toch voor het vlees kiest i.p.v. de Geest. Het verschil tussen een oprechte christen en andere mensen is dat je je daar dan snel van bekeert en God om vergeving vraagt. Je wandelt niet langer meer in zonde met een mentaliteit dat God je toch al vergeven heeft maar je heb respect voor het offer dat Jezus bracht op Golgotha. Geef niet aan de zonde toe maar strijd ertegen!

Er wordt wel eens gedacht dat elke zonde gelijk is omdat er in Jakobus 2:9-11 staat dat als je op 1 punt van de wet struikelt je dan schuldig bent aan alle geboden. Toch zegt Jezus heel duidelijk dat er mensen waren die een grotere schuld hadden dan Pilates toen ze Jezus aan hem hadden overgegeven. Ook spreekt de Bijbel over zonde tot de dood en zonde die niet tot de dood is.

Aanbevolen boeken:

– Heiligheid is geen optie van Derek Prince
– Leven als zout en licht van Derek Prince
– De gezonde leer van Torben Sondergaard
– De christenreis van John Bunjan 

Volg je ons al op YouTube?