“Daarom, zie, Ikzelf ga haar lokken, haar de woestijn in leiden, en naar haar hart spreken.” 
Hosea 2:13 HSV
 

De (geestelijke) woestijn is een tijd waarin God je gaat beproeven en vormen zodat je later klaar bent voor de bediening die Hij voor je heeft. We zien in de Bijbel meerdere voorbeelden van mensen die EERST een beproeving kregen in de woestijn om er vervolgens sterker uit te komen. (o.a. Mozes, David en Jezus) Woestijntijden in ons christelijke leven zijn naar ons eigen vlees zeker niet de leukste tijden omdat we te maken hebben met allerlei gebrek en eenzaamheid.

En soms komt het voor dat we in de verte een waterbron zien, blijkt het een Mara bron te zijn! (bitter water) Dan is het een beproeving en vorming van ons karakter hoe we daarop reageren en of we i.p.v. te gaan klagen op God blijven vertrouwen. Ondanks alle narigheid in de woestijn zal je Gods stem steeds beter gaan verstaan en begrijpen wat de roeping is die God op jou leven heeft gelegd. Uiteindelijk zal je dan net als David vanuit de woestijn kunnen zeggen; “Zo heb ik U in het heiligdom aanschouwd, uw macht en Uw heerlijkheid gezien.”

In deze video wil in het hebben over de moeilijke maar ook mooie reis die je als christen soms moet gaan in de woestijn.

 Aanbevolen boeken:

– Gods stem horen van Hanneke van Dam

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?