“Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.”
Johannes 15:8 HSV

Als christenen worden we opgeroepen om vruchten te dragen voor God. Jezus zegt dat als we in Hem blijven we dan veel vrucht zullen dragen. Als we opnieuw geboren worden Zijn we geestelijke baby’s die door te verlangen naar de zuivere melk van het Woord zullen opgroeien. Het is nooit het verlangen van God dat we baby’s of kinderen in het geloof blijven. De duivel weet dat als hij Gods kinderen van de Geestelijke voeding kan afhouden dat de bron is waardoor hij kan gaan werken met dwaalleer. Daarom is het zo cruciaal dat je als christen regelmatig in de Bijbel leest!

Als een christen groeit zal hij uiteindelijk ook bereid zijn om andere christenen te helpen en te onderwijzen, dit is geen exclusief recht voor pastors of voorgangers. De Bijbel spreekt meerdere malen over geestelijke mentors die bereid zijn om deze taak op zich te nemen. Uiteraard hoort een geestelijke mentor niet te heersen over het geloof van een ander, het gaat veel meer om iemand de juiste weg te wijzen.

Vruchten zijn altijd bedoeld voor andere mensen. Als een appelboom appels voortbrengt zijn die beschikbaar voor andere dieren of mensen. Zo is het ook met de Geestelijke vruchten van christenen. Vruchten kan je pas dragen als je gestorven bent aan jezelf.

Wie zaait in de Geest, zal uiteindelijk ook uit de Geest oogsten!

Aanbevolen boeken:

– Leven als zout en licht van Derek Prince
– Groeien in geloof van Wilkin van de Kamp
– Christen, discipel of slaaf van Torben Sondergaard

 

Volg je ons al op YouTube?