“Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen.”
Mattheüs 28:19 HSV

Wat zou er gebeuren als alle wedergeboren christenen hun plek zouden innemen in de wijngaard om de oogst van zielen binnen te halen? Het zou de grootste opwekking veroorzaken die er OOIT geweest is.

Helaas zijn we nog niet bij dit punt beland en heb ik de afgelopen jaren verschillende bezwaren gehoord van christenen waarom ze hun plek als het licht van de wereld niet willen innemen en mensen daarom in het duister laten. Als je hart vol zit met de dingen van boven zal je daar ook automatisch over gaan praten.

Jezus heeft IEDERE wedergeboren christen de bediening van verzoening gegeven. Het is een onderdeel van de grote opdracht van Jezus in Mattheus 28.

In deze video wil ik de meest gehoorde bezwaren (excuses) om niet te hoeven evangeliseren die ik de laatste jaren heb gehoord gaan behandelen:

– “De grote opdracht die staat in Mattheüs 28 was toch alleen voor de apostelen?”
– “Ik ben toch geen evangelist?”
– “Alleen God kan mensen trekken, daar heeft Hij mij toch niet bij nodig?
– “Ieder mens krijgt toch 2 of 3 roepstemmen in zijn/haar leven, daar sta ik toch buiten?”
– “We horen toch geen parels voor de zwijnen te gooien?”
– “God heeft mij niet bekend gemaakt dat ik hoef te evangeliseren hoor, dat voel ik niet zo/Ik vertel mensen alleen over het geloof als ze dat aan mij vragen.”
– “De mensen moeten aan mijn leven zien dat ik in God geloof, daar hoef ik niet over te praten.” Hoor je als christen te EVANGELISEREN?

Het YouTube kanaal van LivingWaters: https://www.youtube.com/user/thewayofthemaster

Aanbevolen boeken:

– Het best bewaarde geheim van de hel van Roy Comfort
– The call of Jesus van Torben Sondergaard
– Christen, discipel of slaaf van Torben Sondergaard

 

 

Volg je ons al op YouTube?