“Jezus zei tegen hen: De bruiloftsgasten kunnen toch niet treuren zolang de Bruidegom bij hen is? Maar de dagen zullen komen dat de Bruidegom van hen weggenomen zal zijn, en dan zullen zij vasten.”
Mattheüs 9:15 HSV

Vasten is in het oude en het nieuwe Testament altijd een hele normale zaak geweest voor gelovigen. Ook in de hele kerkgeschiedenis was het heel normaal dat christenen vasten voor allerlei zaken. In west-Europa zijn we inmiddels op een dieptepunt beland omdat veel ongelovigen en christenen denken dat vasten alleen iets voor moslims is….. Het is tijd dat we de focus van onze McDonalds maatschappij verleggen naar wat het Woord van God over dit onderwerp zegt.

Als je vast zeg je voor een bepaalde periode “nee” tegen de begeerten van het vlees om je op de Geestelijke dingen te richten. Je hebt verschillende soorten en verschillende periodes van vasten in de Bijbel. “nee” te zeggen tegen het deel van onze natuur dat zegt: “ik”, “mij”, en “op Het is de gelegenheid om mijn manier” en “Ja” tegen Gods manier.”

Als het over het onderwerp vasten gaat heb ik al heel wat excuses gehoord om het niet meer te doen. Bijvoorbeeld dat vasten alleen voor mensen onder het oude testament was of dat de Bijbel juist zegt dat we helemaal niet meer hoeven te vasten als christenen. Deze excuses ga ik in deze video uitgebreid bespreken en weerleggen.

Daarnaast ga ik de 8 redenen bespreken waarom ik denk dat elke christen zou moeten vasten:

– Omdat het een opdracht van Jezus is
– Om je te vernederen voor God
– Om een onderscheid te kunnen maken tussen vlees en Geest
– Voor je lichamelijk gezondheid
– Voor genezing en bevrijding
– Voor een geestelijke opwekking
– Om leiding en bescherming te zoeken voor ons leven en anderen
– Omdat je meer verlangt om de wil van God te doen

Stel jij je open om de aloude waarheden van Gods Woord over vasten te gaan ontdekken?

Aanbevolen boeken:

– Vasten van Derek Prince
– Verander de geschiedenis door bidden en vasten van Derek Prince
– Vasten van Lynne M. Baab

Aanbevolen video`s:

Derek Prince: https://youtu.be/0efGpXmnTEw (6 min)
Getuigenis Henk van Zon: https://youtu.be/Fwazl0kVYt0?t=1110 vanaf 18:30 min.

 

 

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?