“Maar de tijd komt en is er nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.”
Johannes 4:23-24 HSV

 Jezus zegt in Johannes 4 tegen de vrouw bij de waterput dat de tijd aangebroken is dat de ware aanbidders zullen opstaan die God zullen aanbidden in Geest en waarheid. God is tenslotte Geest, we loven God om wie Hij is en omdat Hij ons wonderlijk gemaakt heeft. God troont op de lofzangen van Zijn kinderen! Aanbidding is behalve het loven van de goedheid van God, ook een krachtig middel tot overwinning over de machten van de duisternis. Met aanbidding kunnen we een atmosfeer creëren waar de glorie van God zich kan openbaren en de demonen moeten vluchten.

Vrije aanbidding mag nooit veracht worden zoals Michal David verachte toen die voor de ark uit huppelde om God te loven en te prijzen. Tegelijkertijd hoort aanbidding ook in Geest EN waarheid te zijn. Als je zondag hard “Halleluja” zingt maar ondertussen in de week allerlei zondige praktijken er op nahoud is dit een hypocriete vorm van aanbidding die Jezus niet wil.

Weet je dat de Bijbel veel verschillende soorten aanbidding beschrijft, alleen dat stilzitten op je stoel daar niet bijstaat? Dat gebeurde wel knielend, met het opheffen van de handen, dansend, klappend, met zang en muziekinstrumenten. Dit zijn dank en lofoffers die we God kunnen aanbieden.

Laten we niet als het volk Israël God vermoeien met nutteloze offers van een uiterlijke godsdienstigheid terwijl er ondertussen ongerechtigheid is (Jesaja 1:11-17) maar zoals Jezus ons opgedragen heeft, in GEEST en WAARHEID!

In dit 25e deel van de Bijbelschool wil ik twee centrale vragen beantwoorden:

– Waarom aanbidden we God?
– Hoe aanbidden we God?

Aanbevolen boeken:

– Dankzegging, lofprijs en aanbidding van Derek Prince
– In Gods aanwezigheid van Derek Prince

 

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?