“Want U bent mijn hoop, Heere HEERE, mijn vertrouwen vanaf mijn jeugd.”
Psalm 71:5 HSV

God wil je al vanaf het moment dat je jong bent helpen met alle beslissingen die je neemt in je leven. De pupertijd en alles wat daarbij komt kan soms een verwarrende tijd zijn, juist in deze tijd is het belangrijk dat je God om advies vraagt! De psalmist prijst God dat hij al onderwezen werd door Hem vanaf zijn jeugd. (Psalm 71)

Je mag genieten van het jong zijn en gezellige dingen doen want de jeugd gaat ook zo weer als een zucht voorbij. Weet alleen dit: voor alles wat je doet zult je ooit verantwoording moeten afleggen aan God. (Prediker 11:9-10)

Er zijn genoeg mensen die je tijdens je jeugd de verkeerde kant op willen sturen. De wereld vind het fijn als christenen meedoen met zondige dingen. Daarom zegt de Bijbel ook duidelijk dat het belangrijk is dat we de juiste vrienden hebben die ook God willen dienen.

Meedoen met wilde feesten waarin drank, drugs en vrije seks centraal staan zijn dingen die de wereld maar al te graag wil “verkopen” aan christenen.

Het is goed om advies aan te nemen van oudere mensen die meer levenservaring hebben, je kan leren van de dingen die zij goed en niet goed hebben gedaan. Tegelijkertijd zegt de Bijbel ook dat wijsheid niet perse met de jaren hoeft te komen want het is alleen de Geest van God die mensen verstandig maakt. Bid dat God Geestvervulde mensen op je pad zet die levenservaring hebben en vooral wijsheid van de Heilige Geest!

Als jij vanaf je jeugd op God vertrouwt zal hij je beschermen en je leiden op de Weg die leidt naar het eeuwige leven!

Aanbevolen boeken:

– Kinderen hebben geen kleinere Heilige Geest van Jennifer Toledo
– Gods openbaringen en visioenen aan kinderen van Harold A. Baker

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?