“Houd sterk aan in het gebed, en wees daarin waakzaam met dankzegging.”

Kolossenzen 4:2 HSV

Bidden is je leven in de handen leggen van Iemand die groter is dan jij.

Het onderwerp gebed lijkt in eerste instantie misschien niet zo spannend onderwerp, want je ziet soms niet meteen resultaat op je gebed. Toch is gebed in het geloofsleven van een christen als zuurstof, je hebt het nodig om een daadwerkelijk verschil te kunnen maken in deze wereld. De duivel vind het prima als christenen onwetend zijn over gebed want hij weet dat dit het wapen is waar hij het meeste onder te lijden heeft.

Als we bidden komen we in de geestelijke wereld terecht in de hemelse rechtbank waar onze zaken voor God de rechtvaardige rechter komen. De satan is de aanklager die niet wil dat Gods koninkrijk op aarde doorbreekt en zal er ook alles eraan doen om dit te voorkomen.

Gelukkig hebben we ook twee advocaten in de rechtszaal die voor ons opkomen en op Wiens bloed we kunnen pleiten bij de rechter. Dat zijn Jezus en de Heilige Geest. Het is belangrijk om gericht ergens voor te bidden zodat je niet met losse flodders aan het schieten bent.

In het “Onze Vader” wat Jezus Zijn volgelingen heeft opgedragen om te bidden zien we 7 verschillende soorten van gebed:

– Aanbidding
– Lofprijs en dankzegging
– Voorbede
– Smeekbede
– Schuldbelijdenis
– Geestelijke oorlogsvoering
– Proclamatie

Ook zal ik de 7 redenen gaan behandelen waarom we niet ontvangen in gebed. God heeft in Zijn Woord beloofd dat als we bidden naar Zijn wil we ook zullen ontvangen dus hoe komt het dat zoveel gebeden niet beantwoordt lijken te worden. Kan je soms ook verkeerd bidden?

Aanbevolen boeken:

– Leer bidden van Derek Prince
– Bolwerken neerhalen van Derek Prince
– Geestelijke strijd van Derek Prince
– Bidden = ontvangen van Tom de Wal
Procederen in de Hemelse rechtbanken van Robert Henderson

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?