53. Een beetje ZUURDEEG doorzuurt het HELE deeg!

“Uw roem is niet goed. Weet u niet dat een klein beetje zuurdeeg het hele deeg doorzuurt? Verwijder dan het oude zuurdeeg, opdat u een nieuw deeg zult zijn. U bent immers ongezuurd, want ook ons Paaslam is voor ons geslacht: Christus.”
1 Korinthe 5:6-7 HSV

Weet jij het verschil tussen gezuurd en ongezuurd brood? Dit is namelijk heel belangrijk want een klein beetje zuurdeeg …. doorzuurt het HELE deeg!

Vlak voordat de Israëlieten uit Egypte trokken stelde God het feest van de ongezuurde broden in. Zeven dagen lang mochten ze niets eten waar maar een beetje zuurdeeg inzat. In de 1e brief aan Korinthe legt Paulus een vergelijking met dit feest en wat zonde in een gemeente doet. Het zuurdeeg van wilde feesten, slechtheid en boosaardigheid horen niet thuis in een christelijke gemeente. Als christenen worden we opgeroepen om nieuw deeg te zijn van oprechtheid en waarheid.

Vandaag de dag hoor ik veel stemmen dat de gemeente een plek zou moeten zijn waar iedereen welkom is omdat Jezus nooit iemand afwijst. Daar is ergens natuurlijk helemaal waar….. en toch ook weer niet! Alleen als je de juiste Bijbelse balans bestudeerd zie je dat Jezus ieder mens enorm liefheeft en ze tot BEKERING roept. Als er mensen in een gemeente zitten die niet willen breken met hun zondige oude leven zegt Paulus heel duidelijk dat je zo iemand niet in een gemeente moet houden. Dit voorkomt dat de zonde de hele gemeente aantast.

In deze nieuwe video komen de volgende vragen aan bod:

– Wat betekend het feest van de ongezuurde broden voor de nieuwtestamentische gemeente?
– Moet je iemand de gemeente uitzetten bij onbekeerde zonde?
– Kan het zijn dat getolereerde zonde iets besmettelijks is wat de hele gemeente kan aantasten?

Aanbevolen boeken:

De gezonde leer van Torben Sondergaard

Hypergenade van Michael L. Brown

Gods kerk herontdekt van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?