“Daarom, hoewel ik in Christus grote vrijmoedigheid heb om u te bevelen wat u behoort te doen, spoor ik u veel liever aan door de liefde, omdat ik, Paulus, een oud man ben en nu ook een gevangene van Jezus Christus.”
Filemon 1:8-9 HSV

God heeft in de gemeente leiders gegeven om de gelovigen toe te rusten zodat het lichaam van Christus word opgebouwd. De Bijbel zegt duidelijk dat niet iedereen een leider is, God geeft iedereen in Zijn gemeente een plaats. Dat er een structuur in een gemeente hoort te zijn zie je misschien wel het mooiste terug in één van de beelden van een gemeente, namelijk een leger. Ook in een leger heb je verschillende rangen zodat er op de juiste momenten ook goede beslissingen kunnen worden genomen. Veel christenen zijn door slecht leiderschap beschadigd en willen geen autoriteit meer van andere christenen aannemen. Dat is erg jammer want juist door een goed werkend leiderschap kan een gemeente effectief en krachtig werken. Paulus was iemand die ook gewoon bevelen kon uitvoeren waarvan hij verwachte dat andere christenen dat opvolgde.

De Bijbel stelt in de brieven van Timotheüs en Titus hele hoge eisen aan het leiderschap. Zo moet je bijvoorbeeld beheerst zijn, niet verslaafd aan wijn en zonder geldzucht. Ook moet je bekwaam zijn om andere mensen te kunnen onderwijzen. Dit zijn slechts enkele punten uit een lange lijst.

Er wordt weleens gedacht dat het zijn van een leider met alleen mooie voordelen komt die andere mensen niet hebben. Dat geldt misschien voor de leiders in de wereld maar niet voor de leiders in het lichaam van Christus. Jezus zegt dat als je de eerste wilt zijn je eerst zal moeten leren om de ander te dienen. Met een voetwassing aan Zijn volgelingen gaf Jezus het goede voorbeeld. Jezus zoekt geen geestelijke dictators die de Bijbel aan de kant schuiven en hun eigen koninkrijk gaan creëren maar nederige dienaren die hun eigen belang aan het kruis hebben gehangen.

Aanbevolen boeken:

– Gods kerk herontdekt van Derek Prince
– Gods kracht doorgeven van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?