“Een veelprater begaat al snel een misstap, wie zijn tong in toom houdt is verstandig.”

Spreuken 10:19 NBV

Er is een spier die bij vrouwen net zo sterk is als bij mannen die meer ziektes veroorzaakt in het lichaam van Christus dan wat dan ook……. dat is de tong! Deze spier kan volgens de Bijbel iemand genezen maar ook diep verwonden, woorden hebben tenslotte kracht.

Roddelen is slecht praten over iemand anders met een verkeerd motief om een bepaald effect te verkrijgen. (wraak, zelf-promotie, manipulatie) Een roddelaar verspreid gevoelige informatie op een liefdeloze manier, dit veroorzaakt verdeeldheid en ruzie. Mensen die over anderen roddelen zijn vaak zelf diep verwond/verbitterd, iemand die MET je roddelt zal waarschijnlijk ook OVER je roddelen.

Jezus zegt in het Nieuwe testament dat we op de dag van het oordeel rekenschap zullen moeten afleggen voor alles wat we gezegd hebben. Op grond van onze woorden zullen we rechtvaardig verklaard worden of veroordeeld….Wist je trouwens dat niet alleen roddelen maar ook het luisteren naar roddel een zonde is?

Laten we onze tong gebruiken om mensen te zegenen i.p.v. te vervloeken zodat we vruchten zullen dragen voor God!

In deze video wil ik de volgende vragen gaan behandelen:

– Wat is het verschil tussen roddel en het vertellen van de waarheid?

– Wat zijn de consequenties van roddel?

– Is het luisteren naar roddel ook zonde?

– Kan roddel iemand ook geestelijk verwonden?

– Hoe stop je roddels/Hoe wordt je een roddelvrije zone?

– Hoe reageer je tegen mensen die over je roddelen?

Aanbevolen boeken:

Roddelen doe ik niet van Wilkin van de Kamp

Waar het hart vol van is van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?