“Wie Mijn vlees eet en Mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven, en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag. Want Mijn vlees is het ware voedsel en Mijn bloed is de ware drank.”
Johannes 6:54-55 HSV

Het avondmaal is een schitterend verbond tussen God en de mensen!
Al in het Oude testament lezen we dat een verbond gesloten werd met een offerdier en met bloed. De priesters mochten van het offer eten en kregen zo gemeenschap met het altaar was heilig was. Toen Jezus met Zijn volgelingen bijeen was in de opperzaal vertelde hij ze precies wat ze met het brood en de wijn zouden gaan gedenken. Het brood is een symbool van het offerdier en de wijn is een symbool van het bloed van het offerdier. Daarom zegt Jezus ook dat een ieder die Zijn vlees eet en Zijn bloed drinkt eeuwig leven heeft! Toen Jezus vrijwillig aan het kruis ging voor de zonde van de wereld was Hij op dat moment het offerdier van God.

Hoewel het avondmaal natuurlijk een mooi symbool is, zit er ook daadwerkelijk kracht in. Als we daadwerkelijk beseffen wat het avondmaal inhoud zal je zin dat er bevrijding en genezing inzit. Dat geldt ook andersom voor mensen die op onwaardige wijze aan het avondmaal gaan.

In deze video ga ik dit belangrijke onderwerp bespreken en komen de volgende vragen ook aan bod:

– Hoe vaak kan je het avondmaal vieren?
– Wanneer kan je aan het avondmaal?

Aanbevolen boeken:

– De kracht van het avondmaal van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?