“Wie zich ontfermt over de arme, leent uit aan de HEERE. Hij zal hem zijn weldaad vergelden.”

Spreuken 19:17 HSV

In de Bijbel vinden we een steeds terugkerend principe: wie zaait zal oogsten! Als je goed bent voor mensen die arm zijn zal God je deze weldaad zeker vergelden. Er staat daarentegen ook een tegenovergesteld principe in: als je besluit om niet te geven zal God jou ook niks geven als je daarom vraagt. Als je besluit te geven laat het dan niet aan iedereen zien omdat je dan de eer van mensen ontvangt en niet de eer van God.

Wie geeft verzameld schatten in de hemel waar de dief en de mot niet kan bijkomen. Jezus zegt dat we uiteindelijk zullen worden beoordeeld om wat we voor de geringste broeders hebben gedaan. De mensen die hongerig en dorstig waren en geen geld hadden om zich fatsoenlijk te kleden.

Weet je dat er in de Bijbel twee specifieke groepen staan waar God speciaal over waakt: de weduwe en de wees. Als je deze benadeeld kan je beter even een blokje om gaan want God zelf zal dan Zijn rechtspraak met je voeren.

Paulus was een tentenmaker en zorgde voor zijn eigen inkomen. En toch kreeg hij ook giften van gemeentes die daardoor zijn bediening financieel steunde. Soms wilde hij niks ontvangen, en soms ook wel.

Deel 1:

  • Horen christenen geld te geven aan mensen in nood?
  • Moet een christen verplicht tienden betalen?

Deel 2:

  • Wat zegt de Bijbel over het zorgen voor wezen en weduwen?
  • Horen christenen te voorzien in de benodigdheden van mensen die het Evangelie fulltime brengen?

Aanbevolen boeken:

– Leven door geven van Tom de Wal

– De belofte van voorziening van Derek Prince

– Wezen, weduwen, armen en verdrukten van Derek Prince

 

 

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?