“En geen wonder, want de satan zelf doet zich voor als een engel van het licht.”

2 Korinthe 11:14 HSV

Occultisme betekent “wat verborgen/geheim is”. Dit zijn bovennatuurlijke onzichtbare krachten die niet van God maar van de satan afkomen.

Acupunctuur, Astrologie, Glaasje draaien, Halloween, Homeopathie, Horoscoop, Hypnose, Iriscopie, Handlezen, Medium, New Age, Ouijabord, Paragnosie, Reiki, Tarotkaarten, Wicca, Yin/Yang en Yoga. Voor veel ongelovigen (en zelfs enkele christenen) is het prima om je met deze zaken bezig te houden omdat het in hun ogen slechts onschuldig is of wordt het belachelijk gemaakt omdat het toch allemaal nep zou zijn. De Bijbel zegt daar iets heel anders over en waarschuwt mensen om je ver van dit soort zaken te houden.

Waarom dat is? Omdat de geestelijke wereld heel reëel is en zeker geen grapje! God weet dat de demonen (boze geesten) via bovenstaande dingen ingangen zoeken in je leven om je vervolgens te kunnen binden. Via deze bindingen kan er een heleboel ellende komen in je leven zoals allerlei verslavingen, depressies, stemmen in je hoofd horen of schimmen in je kamer zien.

Doordat de gaven van de geest in veel gemeentes worden genegeerd of zelfs voor demonisch uitgemaakt worden gaan veel mensen hun spirituele ervaringen in de duistere kant van de geestelijke wereld zoeken. En dat is nooit zonder consequenties want de duivel geeft je graag iets wat je wilt als hij je zo in zijn macht kan krijgen.

De Bijbel verdeeld het occultisme in 4 categorieën:

Afgoderij

Toverij

Waarzeggerij

Geesten van doden raadplegen

In deze video wil ik het gevaar van occultisme gaan behandelen.

Aanbevolen boeken:

Bevrijd van banden van Wilkin van de Kamp

Lucifer ontmaskerd van Derek Prince

Zegen of vloek van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?