“Daarom herinner ik u eraan de genadegave van God die in u is door de oplegging van mijn handen, aan te wakkeren. Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid.”

 

2 Timotheüs 1:6-7 HSV

Er zijn in het lichaam van Christus verschillende uitingen van de Geest die bij christenen vragen kunnen oproepen. De duivel probeert altijd om een ingang te vinden als het om de geestesgaven gaat en dat doet hij vooral met angst. Maar hoe weet je nu of iets van God is of van de duivel?

Er zijn 5 belangrijke kenmerken van een authentiek werk van de Geest:

De vrucht van bekering is aanwezig

Er is respect voor de Bijbel

De verheerlijking van Jezus staat centraal

Er is liefde voor medechristenen

Er is een liefde voor de verloren wereld

Om dit helder te krijgen is het belangrijk dat je als christen dingen altijd blijft toetsen aan het Woord van God. Als iets “in de geest” zou zijn maar vervolgens tegen de Bijbel ingaat hoor je hier snel afstand van te nemen.

In deze video ga ik een aantal van deze onderwerpen behandelen:

Het uitdrijven van demonen

Het spreken in vreemde talen

Het vallen in de Geest

Het lachen in de Geest

Aanbevolen boeken:

Toetsen van wonderen en tekenen van Derek Prince

De gaven van de geest van Derek Prince

Gods kracht doorgeven van Derek Prince

Authentic Fire van Michael L. Brown

Vallen in de geest van Willem Ouweneel

Volg je ons al op YouTube?