“Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.”

Efeze 6:11 HSV

“De grootste list die de duivel ooit uithaalde is de mensheid ervan overtuigen dat hij niet bestaat.”

Als je niet weet dat er een vijand bestaat die jou leven kapot wilt maken zal je jezelf daar ook nooit tegen bewapenen. De duivel is een leugenaar en een mensenmoordenaar die constant verdeeldheid probeert te veroorzaken. De Bijbel leert ons dat de strijd niet tegen vlees en bloed is maar tegen de duivel met zijn demonen/boze geesten. Daarom is het zo belangrijk dat we ons bewapenen met de geestelijke wapenrusting!

Zijn alle demonen soms naar Afrika of Zuid-Amerika vertrokken? (wat in de westerse wereld wel eens gedacht kan worden) Of zou het kunnen dat we mensen naar psychische klinieken sturen die eigenlijk demonisch belast zijn? Er bestaan ook vandaag de dag nog (valse-christelijke) bolwerken die afgebroken moeten worden in de geestelijke wereld. Als er een bolwerk van de duisternis op het punt staat om te vallen gaat de duivel tekeer als een brullende leeuw.

Jezus is onze Leidsman die de duivel heeft overwonnen op Golgotha, als we in Jezus naam weerstand bieden tegen het kwaad zal de duivel van ons wegvluchten. Is de overwinning in de geestelijke wereld behaald, dan zal het daarna vanzelf zichtbaar worden in de fysieke wereld.

In deze video wil ik christenen graag aan de hand van de Bijbel laten zien wie we zijn in Christus en hoe we deze vijand kunnen bestrijden. Daarin behandel ik de volgende vragen:

– Tegen wie strijden we als christenen?

– Wie is de duivel?

– Wie zijn de demonen/boze geesten?

– Hoe groot is de kracht die God heeft gegeven aan wedergeboren christenen?

– Hoe strijd je tegen de duivel en de demonen/boze geesten?

Aanbevolen boeken:

Lucifer ontmaskerd van Derek Prince

Zij zullen boze geesten uitdrijven van Derek Prince

Vijanden die tegenover ons staan van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?