“En de HEERE zei tegen Mozes: Maak u een gifslang en zet hem op een staak. Het zal gebeuren dat ieder die gebeten is, in leven zal blijven, als hij daarnaar kijkt.”

Numeri 21:8 HSV

Het onderwerp of God ook nu nog geneest samen een hoop andere vragen is vandaag de dag nog een veel besproken onderwerp in het christendom. Ziekte is de consequentie van een gevallen wereld die besmet is door de zonde. De duivel wil zoveel mogelijk ellende in de levens van mensen brengen, Jezus is daarentegen gekomen om ons genezing, leven en overvloed aan te bieden. We lezen in de evangeliën dat Jezus iedereen die door de duivel overweldigd was genas! Toch lezen we in de Bijbel ook regelmatig dat God ziektes stuurde als straf tegen zondes.

Dat brengt ons meteen tot een interessante vraag of christenen op grond van het volmaakte werk van Jezus op Golgotha hun genezing kunnen claimen. Of staat God soms ziekte toe in ons leven omdat Zijn blik gericht is op de eeuwigheid en het behoud van de ziel? Wat voorop staat is dat geloof een cruciale rol speelt bij een genezing, zonder geloof is het onmogelijk om God te kunnen behagen. Een andere belangrijke sleutel is gehoorzaamheid, je kan niet verwachten dat God je geneest als je er bewust voor kiest om in zondes te blijven leven.

In deze 2-delige video ga ik het onderwerp bespreken van ziekte of genezing:

Deel 1:

Is ziekte nou afkomstig van God of van de duivel?

Kunnen christenen direct hun genezing claimen of staat God soms ziekte toe om ons te beproeven en te vormen?

Deel 2:

Zijn er mogelijke blokkeringen die de genezing in de weg staan?

Wat doe je als je ziek bent?

Aanbevolen boeken:

Jezus aanraken van Tom de Wal

The Miracles of Smith Wigglesworth van Dr. Michael H. Yeager

Bevrijding en genezing van Wilkin van de Kamp

 

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?