“Toen zei Adam: Deze is ditmaal been van mijn beenderen, en vlees van mijn vlees! Deze zal mannin genoemd worden, want uit de man is zij genomen. Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.”

Genesis 2:23-24 HSV

Het huwelijk is een instelling van God. Op het moment dat je beide “ja ik wil” hebt gezegd of de vraag of je elkaar trouw blijft tot de dood sluit je samen in de liefde een schitterend verbond. Al in Genesis 1 lezen we dat God erg graag wil dat een man en vrouw samen regeren over de aarde. God maakte Eva uit de rib van Adam, dit is een mooi beeld van een gelijkwaardigheid die er in een huwelijk hoort te zijn tussen een man en een vrouw. Een huwelijk is iets wat God heeft bedoeld met de insteek dat een man en een vrouw hun eigen leven opgeven en samen één vlees worden.

In de Bijbel lezen we een beschrijving van hoe een huwelijk er uit zou moeten zien:

– Een vrouw heeft haar man lief, is bezonnen en heeft respect voor hem. Ook is ze hem onderdanig, dan wel in mate van gelijkwaardigheid. Ze bemoedigd hem in de dingen die hij doet en breekt hem nooit onnodig af.

– Een man heeft zijn vrouw lief net zoals Christus zijn gemeente liefheeft en zoals hij zijn eigen lichaam lief heeft. Hij heeft respect voor haar en mag nooit verbitterd zijn tegenover zijn vrouw.

Als beide in het huwelijk wandelen met God en de liefde in het gezin aanwezig is zal een goed huwelijk ook ten ere zijn van God.

Ook bespreek ik in deze video de 8 richtlijnen voor een goed huwelijk en nog andere vragen zoals:

– Ben je voor God automatisch getrouwd als je seks hebt gehad?

– Gaat een ongelovige naar de hemel door een huwelijk met een gelovige?

Aanbevolen boeken:

– Het verbond van Derek Prince

– God en je partnerkeuze van Derek Prince

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?