“Wees op uw hoede. Als nu uw broeder tegen u zondigt, bestraf hem. En als hij tot inkeer komt, vergeef hem. En als hij zevenmaal per dag tegen u zondigt en zevenmaal per dag naar u terugkomt en zegt: Ik heb berouw, dan zult u hem vergeven.”

Lukas 17:3-4 HSV

In deze wil ik het graag hebben over: vergeving! Heb je nog mensen in je leven waar je heel boos op bent omdat ze je hele verkeerde dingen hebben aangedaan? Dat het dagelijks nog door je gedachten gaat, je belemmerd in je dagelijkse leven en je er niet vrij van kan komen……..dan is het tijd om te vergeven!

Vaak wordt gedacht dat vergeven betekend dan je daarmee goedkeurt wat die persoon heeft gedaan of dat het allemaal uiteindelijk wel meeviel, dat is zeker niet het geval. Als je vergeeft kies je ervoor om al je pijn en boosheid uit het verleden aan God te geven zodat je er niet langer meer door gekweld wordt. Toen Petrus aan Jezus vroeg hoe vaak hij zijn broeder moest vergeven schrok van het antwoord wat hij terug kreeg: 70 x 7 maal, oftewel oneindig.

Toch heb je geen OPTIE om te vergeven, het is een OPDRACHT. Want Jezus zegt duidelijk dat als je iemand niet vergeeft, God ook jou fouten niet zal vergeven en dus kan je daarmee het koninkrijk van God niet binnengaan. Wat is het dan belangrijk om te vergeven! Waarom is God hier zo stellig in? Omdat Hij weet dat er genezing en bevrijding inzit…. voor zowel het slachtoffer als de dader.

Aanbevolen boeken:

– Ik vergeef je van Derek Prince

– Aan de rand van bitter water van Derek Prince

Volg je ons al op YouTube?