“Angst voor mensen is een valstrik, wie op de ‭HEER‭ vertrouwt, wordt beschermd.‭”

Spreuken 29:25 NBV

Een bekende uitspraak is de volgende: “angst is een slechte raadgever”

De duivel probeert Gods kinderen altijd te intimideren met angst zodat ze niet gaan uitstappen in geloof. Dat zien we bijvoorbeeld in het verhaal van David en Goliath of als de Israëlieten het beloofde land willen innemen en ze te horen krijgen dat er zich daar reuzen bevinden.

Je hoeft niet bang te zijn voor de duivel want Jezus heeft hem 2000 jaar geleden een fatale klap bezorgd op Golgotha. Dat betekend niet dat we hem moeten onderschatten, maar dat is wat anders dan er angstig voor zijn. Jezus verteld ons dat er wel vervolging is in deze wereld voor Gods kinderen maar dat we niet bezorgd hoeven te zijn. Uiteindelijk draait het om de eeuwigheid, dat we later voor eeuwig bij Hem mogen zijn.

Ook als het gaat om onze dagelijkse benodigdheden zoals voedsel en kleding mogen we in Zijn handen leggen. Als God de vogels in de lucht al voedt, hoeveel temeer zal Hij ons onderhouden?

Als christenen hebben we een Rots waarop we mogen hopen, daar komt onze kracht vandaan. De verhalen in de Bijbel zijn voor ons opgeschreven zodat we onze hoop gericht houden op Jezus alleen!

Aanbevolen boeken:

Waarom grijpt God niet in van Wilkin van de Kamp

Koers houden in de storm van Derek Prince

 

 

 

 

 

 

 

Volg je ons al op YouTube?