“Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen , en dat u niet van uzelf bent? U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.”

1 Korinthe 6:19‭-‬20 HSV

In Nederland heeft de helft van de mensen die 18 jaar oud zijn last van overgewicht, dat percentage is eigenlijk alleen maar stijgende. Wist je dat de Bijbel ook veel te zeggen heeft over hoe je zo gezond mogelijk kan leven? Zo leefde de mensen voor de zondvloed bijvoorbeeld alleen op noten, zaden en vruchten. Pas na de zondvloed werd er ook vlees gegeten.

Voeding brengt je niet perse dichter bij God, daar is de Bijbel wel duidelijk over. Toch vindt God het belangrijk dat we goed met ons lichaam omgaan. Na onze wedergeboorte is ons lichaam namelijk een tempel geworden van de Heilige Geest.

Toen de Israëlieten de wet ontvingen stonden daar ook voedingswetten in. Zo mochten ze bijvoorbeeld geen bloed en dierlijk vet eten. Ook een hele rij onreine dieren zoals varken en schelpdieren waren verboden. Met de medische kennis van nu weten we dat al deze dingen ongezond zijn voor de mens. De Bijbel was de wetenschap hier dus al duizenden jaren voor!

In deze video ga ik bespreken hoe je zo gezond (en Bijbels!) mogelijk kan eten.

Aanbevolen boeken:

Het Genesis Dieet van Dr. Gordon S. Tessler

Volg je ons al op YouTube?