God heeft de mens gezegend met allerlei soorten voedingsbronnen! We hebben (normaal gesproken) heerlijke groenten, fruit, noten, zaden en nog veel meer andere dingen tot onze beschikking. Toch is niet iedere voedselbron even gezond, zeker niet als we er teveel van eten. Weet je dat de Bijbel eigenlijk heel veel zegt over hoe we als Christenen zo gezond mogelijk kunnen leven? Zo maakte God al in het Oude Testament een onderscheid tussen reine en onreine dieren. Duizenden jaren later bevestigd de wetenschap dat de Bijbel hierin gelijk heeft. Voeding brengt je niet dichter bij God maar het kan je wel helpen om effectiever te zijn voor het Koninkrijk van God. Als we gezond eten en ons lichaam behandelen als een tempel van de Heilige Geest hebben we meer energie en minder ziektes!

Aan de andere kant spreekt de Bijbel in het Oude EN in het Nieuwe Testament ook veel over niet eten, ook wel vasten genoemd. Vasten is je onthouden van voedsel voor een geestelijk doel. Het is meer dan alleen het tijdelijk afzien van al het begeerlijke eten en/of drinken. Maar het is een manier om je voor God te vernederen. Veel christenen denken helaas dat vasten vandaag de dag niet meer nodig is en het alleen iets was voor de mensen onder het oude verbond. In deze video wil ik dit mooie en belangrijke onderwerp nog een keer onder de aandacht brengen.

Aanbevolen boeken:

Vasten van Derek Prince

Verander de geschiedenis door bidden en vasten van Derek Prince

Vasten van Lynne M. Baab

Volg je ons al op YouTube?