Hoort een Christen in welvaart te leven of is een leven in armoede en lijden soms ons lot? De Bijbel geeft daar een hele mooie balans in. Jezus werd voor ons een vloek zodat de zegen van Abraham tot de heidenen zou kunnen komen! Gods Woord zegt heel duidelijk dat God in onze behoeften wil voorzien en dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. Tegelijkertijd zijn er naast materiële ook Geestelijke zegeningen voor een wedergeboren Christen. Jezus zal ons als we daarvoor openstaan van Zijn geestelijke gaven willen geven zodat dit tot opbouw zal zijn voor Zijn lichaam.

Toch kunnen we niet stellen dat al deze zegeningen ons 100% hier op deze aarde al gegeven zullen worden. Denk eens aan al die Christenen uit het verleden en heden die vervolgd worden voor de naam van Jezus….. sommige moesten dit zelfs met hun leven bekopen. Toch zullen deze mensen schatrijk zijn in de hemel waar alle Geestelijke schatten op ze zullen wachten.

Ook wij zijn geroepen om te lijden voor Jezus, wil je dit ook omarmen?

Aanbevolen boeken:

Foxe’s book of martyrs van John Foxe

Zij mogen de Hemel niet zien van Soon Ok Lee

De Christenreis van John Bunyan

Volg je ons al op YouTube?