Jezus vertelde Zijn volgelingen dat ze minimaal dezelfde werken zouden gaan doen als dat Hij gedaan had, dat is vaak een moeilijke tekst voor veel christenen. Kunnen we dan in dezelfde kracht van de Heilige Geest wandelen als dat Jezus dat deed? Wat voor een houding heb jij in de christenleven, vind je dat je passief bent of actief? De gelijkenis van de talenten en de ponden maakt duidelijk dat God ook verwacht dat we daadwerkelijk iets doen met hetgeen wat we van Hem krijgen.

Tegelijkertijd kan niemand zeggen dat het onze prestaties zijn waardoor we geheiligd worden maar simpelweg door geloof alleen. Toch zal een levend geloof ook goede werken voortbrengen. Laten we dus niet alleen zeggen dat we Jezus willen volgen maar het ook daadwerkelijk doen!

Aanbevolen boeken:

Leven als zout en licht van Derek Prince

Groeien in geloof van Wilkin van de Kamp

Christen, discipel of slaaf van Torben Sondergaard

Volg je ons al op YouTube?