De Bijbel waarschuwt dat er een tijd zal komen dat de mensen de gezonde leer niet meer zullen verdragen maar voor zichzelf leraars zullen uitkiezen om de dingen te horen die ze graag willen horen. Als het over een juk aangaan met een ongelovige gaat is dit zeker zo onderwerp waar sommige christenen compromissen willen maken. Toch zegt het Woord van God heel duidelijk dat er geen gemeenschap kan zijn tussen licht en duisternis, tussen de tempel van de Heilige Geest en de afgoden…..

De wereld richt zich op hele andere dingen dan een kind van God, elk gebied van samenwerking zal als een ongelijk juk aanvoelen. Of dit nu is op bestuursgebied of op het werk, of in een relatie. Het zal uiteindelijk niet werken omdat je een ander doel voor ogen hebt. Een gelovige kijkt naar de eeuwigheid waar een ongelovige niet in geloofd.

Het blijft belangrijk om deze boodschap te blijven prediken, ga geen juk aan met een ongelovige want God weet hoeveel ellende daar uitkomt. En Hij houdt zoveel van je dat hij dit je wil besparen…..

Aanbevolen boeken:

Heiligheid is geen optie van Derek Prince

Leven als zout en licht van Derek Prince

De gezonde leer van Torben Sondergaard

De christenreis van John Bunjan

Volg je ons al op YouTube?