Op een avond kwam Nicodemus naar Jezus toe omdat hij wist dat Jezus van God uit gekomen was naar het Joodse volk. Jezus vertelde het volgende: “Als iemand niet opnieuw geboren wordt, kan hij het Koninkrijk van God niet zien”. Niet veel later voegde Jezus daar nog het volgende aan toe: “Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan. Wat uit het vlees geboren is, is vlees; en wat uit de Geest geboren is, is geest.”

Als Jezus zich hier zo duidelijk over uitspreekt, wat is het dan belangrijk om ZEKER te weten dat je opnieuw geboren bent! Ik heb veel mensen ontmoet die beweren een kind van God te zijn, maar uit hun vruchten blijkt toch wat anders…… hoe kan dit?? Omdat ze (nog) geen gezonde geestelijke geboorte hebben gehad! Dat begint namelijk met een oprechte bekering, de (volwassen) waterdoop en dan de vervulling met de Heilige Geest. In deze video zal ik bespreken wat een gezonde geestelijke geboorte precies inhoud en wat de belemmeringen zijn tegen het opnieuw geboren worden.

Aanbevolen boeken:

– Bekering en wedergeboorte van Derek Prince

– Wie is de Heilige Geest? van Derek Prince

– Doop in de Heilige Geest van Derek Prince

– De pijlers van het christelijk geloof van Derek Prince 

Volg je ons al op YouTube?