Romeinen 15:13 is een prachtige tekst over hoop. We kijken naar het eerste stukje: De God nu van de hoop…
Wist je dat de Heer de God van hoop is? Hij is niet alleen de God van vrede, de God van blijdschap, de God van gerechtigheid en de God van kracht, maar ook de God van hoop. Het hele vers zegt: De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. Romeinen 15:13 HSV

Als je gevuld wordt met alle blijdschap en vrede in het geloof, dan is dit het resultaat: je vloeit over van hoop! De hoop borrelt diep van binnen op en stroomt over. Deze hoop wordt geproduceerd door de kracht van de Heilige Geest. Eén van de Bijbelse bewijzen dat de Heilige Geest aan het werk is in iemand, is dat hij de overvloedige hoop heeft. Als iemands hoop niet meer overstroomt, dan is die persoon niet langer vol van de Heilige Geest; hij heeft ‘gelekt’ en de hoop is weggeëbt. Efeze 2:12 beschrijft de sombere staat van een verlorene, iemand die God niet langer kent: dat u in die tijd zonder Christus was, vervreemd van het burgerschap van Israël en vreemdelingen wat betreft de verbonden van de belofte. U had geen hoop en was zonder God in de wereld.

Dit vers zegt dat een verlorene drie dingen niet (meer) heeft: hij is zonder Christus, zonder hoop, en zonder God. Wie geen hoop heeft is zonder Christus en zonder God de Vader. Zo belangrijk is hoop!

Bron: Gods Woord geneest van Derek Prince

 

Volg je ons al op YouTube?